dimecres, 12 d’agost del 2009

Integral “Chinxapa”-“Territori Sioux”-“Con ocho basta” (V+/6a – 115 metres)


Dissabte 8 d’agost, després d’uns dies en que únicament ens hem acostat a tibar als sectors d’escalada esportiva de Calders, decidim anar-nos-en a Montanisell amb el Joan. La via escollida és “Con ocho Basta”, la volíem fer fa un parell de setmanes, però al final ho varem haver de deixar estar, ja que havíem de retornar a Calders al migdia.

Així doncs, a les 8 del matí, hem passa a buscar el Joan per casa, i enfilem cap a Organyà. A mig camí ens adonem que, l’un per l’altre, no hem agafat la ressenya!!! Fabulós, som uns cracks! Decidim que pararem a esmorzar al Bar Tahussà, al Coll de Nargó, i aprofitarem per copiar-la del llibre de piades.

Un cop esmorzats, i amb la ressenya copiada a un tovalló, ens posem rumb al poble de Montanissell. Un cap allà, agafarem una pista (en bastant bon estat) a la nostra dreta que ens portarà fins el peu de la paret. Trobarem un aparcament per dos cotxes just després d’un revolt a mà dreta força tancat.

Aproximació: El camí no té pèrdua, baixarem per un caminet que va resseguint la paret, fins que arribem a l’alçada d’un despreniment (balma vermellosa). Des d’aquí, grimparem cap amunt per arribar a la feixa, que seguirem a l’esquerra fins al peu de via.

Nosaltres, donat que portàvem la ressenya molt ben “pintada”, ens varem passar de llarg l’inici de la via i varem seguir més a l’esquerra del compte, fins que varem localitzar un pitó. Pel que hem pogut deduir, el pitó en qüestió forma part del segon llarg de la via “Chinxapa”. Aquí us deixo la ressenya de la integral del dia.

A l'esquerra es mostra l'Integral del dia.


Material: Ens caldran unes 8 cintes exprés, tascons i/o friends (nosaltres portàvem Camalots fins al número 2) i bagues “savineres”.

L1 (V+ – 45 metres). La primera part creiem que es correspon amb el 2n llarg de la via “Chinxapa”. Començarem pujant a la roca per anar a caçar un pitó que veiem des del terra, d’aquí, sortirem cap a la dreta, en uns passos delicats que podrem protegir en alguna de les savines que trobarem, per sortir a una zona més herbosa. Aquí, enllaçarem amb el 2n llarg de la via “Territori Sioux”, que, per un calcari òptim, ens portarà fins a la nostra 1a reunió. Un cop aquí, ens adonem que “Con Ocho Basta” passa una mica més a la nostra dreta.

El Joan al primer llarg. Foto: Josep


L1(bis). Ens desplacem cap a la nostra dreta a muntar la reunió R1bis, per tal d’evitar el fregament al següent llarg, que ja es correspondrà amb el 3er llarg de la via “Con Ocho Basta”.

Flanquejant cap a la R1(bis). Foto: Josep


L2 (V+/6a – 40 metres). El millor llarg de tots els que vàrem fer. Sortirem de la reunió amunt sobre una placa de calcari excel•lent (pas evitable per la dreta), per agafar un preciós diedre que puja en tendència a la dreta. Al sortir del diedre, ens enfilarem a una placa brutal que amb passos fins, ens anirà portant, en flanqueig a l’esquerra, fins l’entrada de la següent reunió. Aquesta es troba en una feixa molt ampla on podrem posar-nos còmodes per esperar al company de cordada.

A la còmode R2. Foto: Josep


L3 (V+ – 30 metres). Començarem enfilant una canal-diedre que no implica massa dificultat, per sortir a una placa on, per entrar-hi, haurem de superar un petit desplom. Un cop a la placa, navegada per forats fins la reunió.

El Joan al 3er llarg. Foto: Josep


Descens: Des de la R3, muntarem un ràpel que ens deixarà a la feixa de la R2. D’aquí, caminant feixa avall, en 10 minuts, ens plantarem a l’aparcament.

Tot i haver-nos equivocat de via, i haver-nos perdut els 2 primers llargs de “Con Ocho Basta”, l’itinerari que vàrem fer no ens va decebre. Un primer llarg un pèl herbós, però amb regust d’aventura.

Un cop al cotxe, tornem cap a Organyà, on menjarem alguna cosa i ens trobarem amb l'Edgar i la Núria. Aquesta tarda, ens portaran a tibar a Tres Ponts!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada