dimecres, 16 de setembre del 2009

Visitant sectors oblidats


Diumenge 23 d’agost, el Joan, l’Edgar i jo, després del cafè de rigor al Soldevila, i donat que estem una mica cansats i fa molta calor, decidim acostar-nos a veure les noves vies que estan obrin al Sector del Racó del Pou de Calders. Al menys tindrem ombra!

Per arribar-hi, decidim baixar amb el meu 4x4 pel camí de la Ponsa, que s’agafa just abans d’arribar a la benzinera. Després d’un parell de revolts bastants tancats, trobem un aparcament per 2-3 cotxes a mà esquerra, just abans d’una corba molt tancada a mà dreta. Deixem el cotxe, i seguim el corriol que es fica al bosc. Després d’uns 5-10 minuts arribem al sector en qüestió.

Un cop allà, i després de revisar les vies que hi ha i les que estan obrint, decidim provar-ne tres de noves que hi ha a una placa, al costat d’una balma.

La placa on hi ha les tres noves vies. Foto: Josep


El Joan les va obrint, i darrera passem l’Edgar i jo. Entre els tres, a mida que les anem repetint, aprofitem per netejar els itineraris. Fem caure les pedres soltes, passem el raspall per treure la pols, i anem marcant els passos que creiem que s’han de fer.

L'Edgar, raspall en mà, a la via de l'esquerra. Foto: Josep


No tenim les ressenyes, però d’esquerra a dreta, la acotació de les vies ens va semblar la següent: 6a+/b (la de l’esquerra), 6a/V+ (la del mig), V (la de la dreta). Potser menys, però com que estan una mica brutes i encara hi ha roca trencada ens va semblar que el grau deuria rondar l’estimat. Esperarem a veure que en diu l'equipador/s.

L'Edgar provant els passos de la via de la dreta. Foto: Josep


A part de caldre més repeticions, també s’hauran de netejar els peus de via, on encara hi ha massa vegetació. Decidim que ens hi tornarem a acostar un altre dia, per tal de col•laborar en la neteja del sector, i qui sap, potser ens animem a equipar un parell o tres de línies, aprofitant alguna de les plaques lliures que varem veure.

Cansats de les repeticions i la neteja de les vies, decidim deixar-ho i anar a fer el vermut al Racó del Pou, que ja toca! No ens estem de res!!!

4 comentaris:

  1. Bones, aquelles tres vies més una quarta, al mig, que segueix la fissura fàcil però que encara li falta la R les vem obrir jo i un company. El grau és orientatiu,ja ho sabem. Potser a la de la dreta li posaria V+, però bé. Les altres línies que tenia pensat obrir me les vaig trobar obertes l'altre dia. Ho trobo perfecte perquè a més eren vies que tenien molta feina de neteja i així algú hi ha col·laborat. L'únic que proposo és posar-hi el nom de la via amb un còdol enganxat, que queda bastant discret i no pintes directament a la paret.
    Gràcies per la neteja i pel comentari.
    Ah, al pany de la dreta hi ha tres vies més del Tati boníssimes! proveu-les!

    ResponElimina
  2. Bones, ja us vaig escriure però sembla que no es va guardar. Aquestes tres vies (ara ja en són quatre) les vem obrir nosaltres. Som en Ramon i en Jordi. Ja hi havien tres vies del Tati boníssimes a l'altre esperó-diedre. La graduació crec que l'heu encertat. A mi no m'agrada massa posar grau però com a orientació està bé.
    Estava esperant un bon moment per obrir les altres línies més dures a la bauma però algú se m'ha avançat. Perfecte, perquè són les vies que volia obrir: dues que deuen voltar el 6c i una altra a l'esperó de la dreta que no deu ser 7a-7b.
    L'únic que m'agradaria és posar els noms amb còdols enganxats (dicrets) perquè pintat a la paret com han fet ho trobo brut.
    Ah, per cert, en diuen la Roca Dotzena

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aprofito per felicitar-vos per la feina.

      Fa temps que no ens hi acostem, però aprofitant que comença la calor, tornarem a baixar-hi a repetir-les i a provar les altres vies que indiques. Ja em diràs com les heu batejades i quin grau us sembla a vosaltres.

      Saps el grau de les linies del Tati?

      Elimina
    2. A l'estiu caldrà anar-hi al matí o tard al vespre, a veure si ens hi veiem. Respecte les vies del Tati, la del diedre és un 6c i les altres dues 7a-7a+.

      Endavant i a provar-les, que a base de repeticions és com ha de sortir-ne el grau.

      Elimina