dimarts, 4 d’agost del 2009

Via Àfrica (5b - 75 metres)

Diumenge 26 de juliol, quedem amb el Sergi, el Joan i la Núria per anar a fer una via de calcari. La idea inicial era anar a fer "Con ocho basta" a Montanissell, però com que el Sergi ha de ser d'hora a casa, després de parar a esmorzar al Coll de Nargó, ens decidim per la Paret del Grau, ja que ni el Sergi ni la Núria hi han estat mai.

Com que fa molta calor, ens decantem per la recomanable via Àfrica, de 3 llargs totalment equipats, que ens ha de permetre acabar ràpid per tornar a Calders a l'hora del vermut!

A sota us deixo la ressenya de la via, del blog d'en Xavi:


Aproximació: Aparcarem gairebé a l'alçada de la Paret del Grau, d'allà enfilarem cap al peu via (5 minuts).

Material: 8 cintes exprés i reunions.

Per tal de no fer-nos nosa, el Sergi i jo ens posarem en una cordada i enllaçarem els dos primers llargs, mentre el Joan i la Núria faran les tres reunions.

1er llarg (5a - 20 metres). Bonic llarg per entrar en matèria, comença amb una placa fina, on ens hi posarem bé per superar un ressalt per l'esquerra. D'aquí amunt, amb tendència a la dreta fins a la reunió.

La Núria a l'inici del primer llarg. Foto: Josep


2n llarg (5b - 25 metres). Sortida superant un ressalt i gaudir navegant per placa de calcari fins la següent reunió. Abans d'arribar-hi, trobarem una placa excel·lent que es pot defugir per la dreta, però que es aconsellable treballar-se-la.

El Sergi iniciant el 2n llarg. Foto: Josep


3er llarg (5b - 30 metres). El millor llarg de tots. Sortirem de la reunió amb tendència a la dreta, on haurem de superar un diedre per entrar a una placa brutal, un cop sobre aquesta, anirem cap a l'esquerra per superar un muret vertical que ens situarà sota una placa vertical amb molts forats que ens obligarà a treballar de valent fins la reunió.

El Sergi iniciant el 3er llarg. Foto: Josep

El Joan al mur final del 3er llarg. Foto: Josep

La Núria al pas de diedre del 3er llarg. Foto: Josep

La Núria iniciant el mur final del 3er llarg. Foto: Josep

La Núria arribant a la reunió del 3er llarg. Foto: Josep


Descens: Baixarem amb 2 rapels per la via del Manelet. Hi accedirem amb una petita grimpada cap a la nostra esquerra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada