divendres, 7 d’agost del 2009

Arièja III: Quié de Sinsat – L’amie serfouette (5c – 125 metres)

Dijous 30 de juliol, després del “tute” que ens havíem fet el dia anterior, ens decidim a fer alguna coseta no massa dura, per tal de reposar una mica.

Ens decidim per anar al Sector GR4b del Pubis, a la Quié de Sinsat.


Aproximació: Ens arribem fins a Sinsat, i després de deixar el cotxe al pàrquing de la zona d’escalada, comencem l’ascensió fins al Pubis. Tot i que tenim la sort de que el sol no apreta massa, la pujada és realment dura. 45 minuts d’ascensió per un corriol dret, dret.

Un cop a dalt, ens decidim per la via “L’amie serfouette”, via totalment equipada de poca dificultat sobre calcari excel•lent. Aquí us deixo la ressenya de CAF Montagnards Ariégeois:


Material: 12 cintes exprés i reunions. Tot i així, es tracte d’una via que es podria protegir perfectament amb friends, tascons i bagues, ideal per practicar l’escalada semiequipada.

Preparant el material. Foto: Josep



L1 (5b – 30 metres). Llarg fàcil, on vas trobant forats increïbles per anar progressant.

La línia del 1er llarg. Foto: Josep


Des de la 1era reunió. Foto: Josep


L2 (5c – 30 metres). Aquest llarg segueix la tònica del llarg anterior, però té un passet de placa al mig, on cal treballar l’adherència.

La línia del 2n llarg. Foto: Josep


L3 (5b – 30 metres). Llarg de tràmit, fàcil i una mica herbós.

El Joan al 3er llarg. Foto: Josep


L4 (5c – 35 metres). El millor llarg amb diferència. Diedre que segueix una fissura, que es podria protegir sense problemes, però que està totalment equipat. A la sortida del diedre, s’ha de superar un sostret abans d’arribar a la reunió. Per aquest llarg, ja val la pena fer la via.


El diedre de l'ultim llarg. Foto: Josep



Després d’aquest llarg, es pot continuar pujant, empalmant amb alguna de les vies del Sector Jeanne. Nosaltres ho hauríem fet, però entre que havíem deixat les motxilles abaix i la calor començava a apretar de valent, vàrem decidir deixar-ho córrer i tornar-nos-en al càmping a fer relax.

Descens: anirem a l’esquerra seguint unes fites que ens portaran fins a unes cordes fixes per baixar, d’aquí, seguint un corriol a l’esquerra, arribarem novament a peu de via, on podrem agafar el camí de baixada al pàrquing.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada